Tek Link Film İndir , Film İzle , Film İzleme , N73 Temaları , Mp4 Film..

Full Versiyon: Şapkalar
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Beş adet şapkanın üçü beyaz ikisi siyahtır. Birbirlerinin enselerine bakacak şekilde arka arkaya dizilmiş üç şahsın başlarına bu şapkalardan herhangi üçü konuyor. Şahıslar toplam şapka sayısının beş olduğunu ve üçünün beyaz ikisinin siyah olduğunu biliyorlar. Üç şahıstan hiç birisi kendi kafasındaki şapkanın rengini görmüyor ve geriye kalan iki şapkanın rengini de bilmiyorlar.
En arkadaki şahıs, önündeki iki şahsın şapkalarını ve ortadaki şahıs da en öndekinin şapkasını görmektedir. En öndeki ise hiç bir şapkayı görmemektedir.
En arkadaki şahsa şapkasının ne renk olduğu soruluyor. Önündekilere bakarak "Bilemedim" cevabını veriyor. Ortadaki şahsa da aynı soru soruluyor. O da "Bilemedim" cevabını veriyor. En öndeki şahsa şapkasının ne renk olduğu sorulduğunda, hiç bir şapkayı görmemesine rağmen kendi şapka rengini biliyor.
En öndekinin şapkası ne renkti ve şapkasının rengini nasıl bildi?
başkasını bilmem ama ben gözlerimi yukarı doğru kaldırdımmı kafamdaki sapkanın rengini görebilirimHappy))yani öyle karmaşık hesaplara ne gerek varHappy)))deneyin bak sizde göreceksinizHappy)))
1. sıradaki sahsın karşısında ayna var
en öndekinin şapkası siyahtır. çünkü eğer beyaz olsaydı ve en arkadaki bunu görerek bilemedim demiş olsaydı ortadaki adam demekki benim beyaz değil der. beyaz olsa arkadaki bilirdi der.  kafamdaki siyahtı der ama oda bilemediğine göre     en öndekinin kafasındaki şapka siyahtır...

King1905 Yazılan:
Beş adet şapkanın üçü beyaz ikisi siyahtır. Birbirlerinin enselerine bakacak şekilde arka arkaya dizilmiş üç şahsın başlarına bu şapkalardan herhangi üçü konuyor. Şahıslar toplam şapka sayısının beş olduğunu ve üçünün beyaz ikisinin siyah olduğunu biliyorlar. Üç şahıstan hiç birisi kendi kafasındaki şapkanın rengini görmüyor ve geriye kalan iki şapkanın rengini de bilmiyorlar.
En arkadaki şahıs, önündeki iki şahsın şapkalarını ve ortadaki şahıs da en öndekinin şapkasını görmektedir. En öndeki ise hiç bir şapkayı görmemektedir.
En arkadaki şahsa şapkasının ne renk olduğu soruluyor. Önündekilere bakarak "Bilemedim" cevabını veriyor. Ortadaki şahsa da aynı soru soruluyor. O da "Bilemedim" cevabını veriyor. En öndeki şahsa şapkasının ne renk olduğu sorulduğunda, hiç bir şapkayı görmemesine rağmen kendi şapka rengini biliyor.
En öndekinin şapkası ne renkti ve şapkasının rengini nasıl bildi?

2 tane siyah şapka var.. en arkadaki bilemediğine göre demek ki ilk iki kişinin ikisinin birden  şapka rengi siyah olamaz.. eger 1. şahsın şapkası siyah olsaydı 2. şahıs kendi şapka renginin beyaz oldugunu anlardı. ama oda bilemediğine göre 1. şahsın şapka rengi beyaz demektir...
Referans URL