Tek Link Film İndir , Film İzle , Film İzleme , N73 Temaları , Mp4 Film..

Full Versiyon: ince hesabı sevenlere güzel bir zeka sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar bu soruyu kime sorduysam bilemedi...
Cevabının olduğunu biliyorum ama cevabı bilmiyorum...
Soruya bakın mantıklı bir çözüm verirseniz minnettar kalırım...

Soru:Elinizde 3-5-7 litrelik kovalar ve 6 litre süt var. hiç bir alet kullanmadan sadece bu kovaları kullanarak 6 litre sütü tüm kovalara eşit olacak şekilde nasıl dağıtırsınız...
kolay gelsin...
Cevabının olduğunu biliyorum ama cevabı bilmiyorum... ^^ o da iimiş halayPolis
herbirine iki litrelik düşecek şekilde yaparız..

3litrelik kovanın üçte ikisi dolunca diğerlerine boşaltırız.. 6 litre eşit olarak dağılmış olurHappy

mavitanecik Yazılan:
herbirine iki litrelik düşecek şekilde yaparız..

3litrelik kovanın üçte ikisi dolunca diğerlerine boşaltırız.. 6 litre eşit olarak dağılmış olurHappy

Daaaat.. Yanlış Bence Happy Ama İbo Söylesin Bakalım Cevabı O Zaman Anlarız.. Polis

arkadaşlar cevap var halay UĞRAŞIN BİRAZ
3 litrelik kabı 5 litrelik olanın içine koyarım onuda alıp 7 litreliğin içine koyarım.7 litrelikte kalan boş alana sütü boşaltıp doldurur sonra aynısını 5 litreliğe yaparım.kalan sütüde 3 litreliğe koyarım eşit dağıtmış olurum..diye düşünüyorum Happy Happy ;)

lamris Yazılan:
3 litrelik kabı 5 litrelik olanın içine koyarım onuda alıp 7 litreliğin içine koyarım.7 litrelikte kalan boş alana sütü boşaltıp doldurur sonra aynısını 5 litreliğe yaparım.kalan sütüde 3 litreliğe koyarım eşit dağıtmış olurum..diye düşünüyorum Happy Happy ;)

Olabilir Aslında Mantıklı Budur

walla öle birden geldi yasdım..aslında atıım gibi ama cevabı bi görsekte merakımız gitse dimi ama Happy
soruyu yollayıp cevapsız da koyulmaz ki yane halay halay

soru için teşkürlerss

lamris Yazılan:

bencede mantıklı.. hatta dogru cvp

hayır ilk once 6\15=0.4 deriz.0.4 litre basına düsen miktardır 3 litrelik kovaya 3çarpı0.4=1.2 litre
5 litrelik kovaya 5çarpı0.4=2 litre
7 litrelik kovaya 7çarpı0.4=2.8
1.2+2+2.8=6
işte dogru cevapppphalay
Sayfa: 1 2
Referans URL