25-06-2007, 13:19:14 PM

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Müjdat Gezen, yeni kitabı ‘Ağlama Palyaço Makyajın Bozulur’ ile okurlarının karşısında.
Tan Oral'ın eski karikatürlerinin kullanıldığı kitabın adını, vaktiyle Aziz Nesin koymuş
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Nehir Söyleşiler Dizisi’nden çıkan kitap, mikrofonda 50 yılı geride bırakan Halit Kıvanç’ın soruları etrafında şekillenmiş.
Kitapta Ajda Pekkan’dan, Timur Selçuk’a, Müzeyyen Senar’dan Cahide Sonku’ya kadar birçok tanıdık isimle ilgili anılar yer alıyor.
Halit Kıvanç: Onun göbek adı Halit. Benim abimin elinde doğmuş, ebe vermiş bunun göbek adı Halit olsun demişler. Onun için böyle bir sorumluluğum var. Onun için ben de bu işi yapayım dedim. Böylece bu kitap işine girdik.
Müjdat Gezen: Halit Abi iyi sordu. Ben de iyi anlattığımı sanıyorum. Ama ona okur karar verecek tabi. Güzel bir kitap olmuş, okudum hoşuma gitti. Halit Abi güzel şeyler sormuş yani herkesin sormadıklarını sormuş.
Halit Kıvanç: Bazı olayları anlattığın zaman güldürür ama kitaba yazı olarak bıraktığın zaman o sessiz harfler bazen o etkiyi yapamayabiliyor. Biz bu etkiyi yapmaları için çalıştık.
Tan Oral’ın eski karikatürlerinin kullanıldığı kitabın adını, vaktiyle Aziz Nesin koymuş.
Gezen ve Kıvanç, kitabı kronolojik bir sıraya göre kağıda dökmemiş.
Müjdat Gezen: Kronoloji girdiği zaman monotonluğa giriyor. Sıçramalar var. Bazen 45 sene evveli var, bazen 2006 var, bazen 1943 var. Yani böyle sıçrayarak gittik daha hoş oldu.
‘Ağlama Palyaço Makyajın Bozulur’, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıktı.