Tek Link Film İndir , Film İzle , Film İzleme , N73 Temaları , Mp4 Film..

Full Versiyon: Şehitlerimizin Anısına
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

ŞEHİTLERE NE ZAMAN BAYRAM ?

Şehitler ülkemizin gerçek koruyucuları. Şehitlikler ülkemizin tapusu. Bir ülke en önemli varlığı canından vazgeçecek bireyleri olduğu sürece batmaz. O güneş sönmez.

Uğruna binlerce evladının canını feda ettiği topraklarda bir daha ihanet otu bitmez.

Biz uyumazsak bu ülke mutlu insanların yaşadığı huzur ülkesi olacak. Onlar şehit oldukları için bu ülkede baykuşlar ötemeyecek.

Varsın anneler bu gün yas tutsun. Varsın şehitler bu gün kabrinde mahsun olsun. Biz onları mükafatlandıramayız. Onların çocuklarını, eşlerini, annelerini ve babalarını mutlu edemeyiz.

Onlara ağuşunu açmış bekliyor peygamber.

Tüm şehit ailelerinin ve tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramı Kutlu Olsun….

ŞEHİT VARİSLERİNE TANINAN HAKLAR

Bayrak Verilmesi

Şehidin tabutuna sarılan bayrak, en büyüklerinden itibaren erkek çocuklarına yoksa kız çocuklarına, yoksa babasına o da yoksa annesine, annesi yoksa eşine, eşinin yokluğu halinde diğer mirasçılarına verilir. - Madalya ve Berat Verilmesi

Şehit olan personelin varislerine, TSK Savaş Takdirnamesi, Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereği Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verilir.

Madalya, şehidin en büyük erkek çocuğuna, yoksa en büyük kız çocuğuna, yoksa babasına o da yoksa annesine, annesi yoksa eşine, eşinin yokluğu halinde diğer mirasçılarına verilir.

Şehidin Kendisinden Sonraki Kardeşinin Askerlik Muafiyeti

(1) 1111 sayılı Askerlik Kanununun 10 ncu madde 9 ncu fıkrasına göre şehit personelin kendisinden sonra askerlik sırası gelen ilk erkek kardeşi istekli olmadıkça silah altına alınmaz.

(2) Hak sahibi personelin bu konuda bağlı bulunduğu Askerlik Şubesine yazılı müracaatı gerekmektedir.

(3) Bu haktan, 1076 Sayılı Kanuna tabi Yedek Subaylar ile, 1111 Sayılı Kanuna tabi Erbaş ve Erlerin kardeşleri istifade eder.

Şehit Kardeşlerinin İkametgahlarına Yakın Bir Yerde Askerlik Hizmetini Yapması

(1) Şehit personelin kardeşleri, eğitim merkezlerindeki eğitimlerini müteakip ikamet yerlerine veya askerlik şubelerine yakın birlik, kurum ve karargahlara tertip edilir.

(2) Hak sahibi personel veya ailesi, bu konuda öncelikle sevk esnasında Askerlik Şubesi Başkanlığına, mümkün olmadığında Eğitim Merkez K.lığına, bunun da mümkün olmaması halinde tertip edildiği Birlik K.lığına veya şehidin kardeşinin mensubu olduğu kuvvet komutanlığına dilekçe ile müracaatı gerekmektedir. Dilekçesine kardeşinin şehit olduğuna dair belge ve vukuatlı nüfus kayıt örneği eklenmelidir.

Hastanelerden Yararlanma

Maaş bağlanan eş, çocuk, anne ve babalara başka bir sosyal güvenlik kurumunun sağlık hizmetlerinden faydalanmıyorsa, bunların tedavi giderleri T.C.Emekli Sandığı’nca ilgili mevzuat hükümlerine göre karşılanır ve sağlık karneleri T.C.Emekli Sandığı tarafından verilir.

Kimlik Kartı Verilmesi

TSK Kimlik Kartı Yönergesi (MSY 52-7) gereği;

(1) Şehit Subay, Astsubay ve Uzman Erbaşların dul eşleri, yetim maaşı bağlanan erkek çocuklar ile evlenmemiş kız çocukları, dul ve yetim maaşı bağlanan anne ve babalarına T.S.K. Emekli Kimlik Kartı verilir.

(2) Harp ve vazife malullüğünü gerektiren sebeplerden dolayı ölen Yedek Subay, Erbaş ve Erlerin aylık almaya müstahak dul ve yetimleri ile bunların 5434 sayılı kanun hükümlerine göre sağlık hizmetinden yararlanabilecek aile fertlerine, Askeri Hastanelere müracaatta kullanacakları “YALNIZ ASKERİ HASTANELERDE GİRİŞ İÇİN GEÇERLİDİR” ibareli kimlik kartları bağlı bulundukları Askerlik Şubesi Başkanlıklarınca verilir.

Orduevlerinden Yararlanma

Şehit Subay, Astsubay anne ve babalarına , Garnizon K.lıklarınca TSK İç Hizmet Yönetmeliğinin 664 ncü maddesi gereğince tanınmış kişi addedilerek ordu evlerinden günübirlik istifadelerine imkan sağlanır.

T.S.K. de görev yaparken şehit olan Yedek Subayların aile fertlerinin talepleri halinde, orduevi günü birlik giriş kartı vermeye yetkili makamlarca yapılacak incelemeyi müteakip uygun görülenlere “ORDU EVLERİ GÜNÜ BİRLİK GİRİŞ KARTI” verilir.

Özel Eğitim Merkezlerinden Yararlanma

(1) Şehit Subay, Astsubay eş ve çocuklarına Özel Eğitim Merkezlerinden faydalanmada (+10) puan verilir.

(2) Müracaatların yaz kampı için her yıl 1 Şubat, kış kampı için 1 Ekim tarihine kadar K.K.Per.İşl.D.Bşk.lığına gönderilmesi ve form üzerinde şehit ailesi olduğunun işaretlenmesi gerekmektedir.

Ücretsiz Seyahat Hakkı

Terörle mücadelede şehit olanların dul kalan eşleri ve reşit olmayan çocukları ile şehidin bekar olması halinde maaş bağlanan anne ve babaları, yurtiçinde Devlet Demir yollarında, Deniz yolları şehir hatlarında ve Belediye toplu taşıt araçlarında ücretsiz seyahat ederler.

Bu haktan şehit erbaş ve erlerin maaş alan dul eşi, reşit olmayan çocukları ile anne ve babaları da faydalanmaktadır.

2684 Sy.Kn.Göre İlköğretim ve Ortaöğretim Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma

2684 Sayılı Kanunun 5. maddesinin 1. fıkrasına göre; durumları 5434 sayılı T.C. Em.San. Kanununun 65. maddesinin (d) fıkrası, 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 2453 Sayılı Yurtdışında Görevli Personele Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamına uyan kişilerin çocukları Milli Eğitim Bakanlığınca tespit edilecek kontenjan kadarı sınavsız olarak parasız yatılı öğrenciliğe alınırlar.

Ancak bu gibi öğrencilerden özel giriş sınavı ve kayıt kabul şartları bulunan eğitim/öğretim kurumlarına alınacakları, bu kurumların kayıt/kabul şartlarını taşımaları ve sınavlarını kazanmaları gerekmektedir.

Okullara Öncelikle Alınma

Giriş koşullarını taşıyan şehit çocukları ile öz kardeşlerinin Askeri Okullara giriş esasları aşağıya çıkarılmıştır.

(1) KARA HARP OKULU:

Giriş koşullarını taşımak kaydıyla; ÖSS’den aldıkları puana bu puanlarının % 10’u oranında puan ilave edilir.

(2)ASKERİ LİSELER:

Giriş koşulu olarak diploma notu aranmaz, sınava giriş yılının HAZİRAN döneminde doğrudan mezun olmak yeterlidir. Ön sağlık, Beden eğitimi ve Mülakat seçimlerinde herhangi bir öncelik tanınmaz. Başarı puanı için; yazılı sınav tam notunun %35’i oranında not alanların aldıkları nota, tam puanın %20’si oranında puan ilave edilir.

(3) ASTSUBAY HAZIRLAMA OKULLARI:

Giriş koşulu olarak diploma notu aranmaz, sınava giriş yılının HAZİRAN döneminde doğrudan mezun olmak yeterlidir. Ön sağlık, Beden eğitimi ve Mülakat seçimlerinde herhangi bir öncelik tanınmaz. Başarı puanı için; yazılı sınav tam notunun %30’u oranında not alanların aldıkları nota, tam puanın %25’i oranında puan ilave edilir.

(4) ASTSUBAY SINIF OKULLARI:

* Kıt'a Kaynağı: Giriş koşulu ön sağlık, beden eğitimi ve mülakat seçimlerinde herhangi bir öncelik tanınmaz. Başarı puanı için; yazılı sınav tam notunun %30'u oranında not alanların aldıkları nota, tam puanın %25'i oranında puan ilave edilir.

* Sivil Kaynak: Giriş koşulu olarak lise mezunu adayların ÖSS'yi kazanmış olmaları gerekir. Ön sağlık, beden eğitimi ve mülakat seçimlerinde herhangi bir öncelik tanınmaz. Başarı puanı için; lise mezunu adayların ÖSS puanlarına aldıkları puanların %30'u ilave edilir.

Kıt’a kaynağı: Giriş koşulu, Ön sağlık, Beden eğitimi ve Mülakat seçimlerinde herhangi bir öncelik tanınmaz. Başarı puanı için; yazılı sınav tam notunun %30’u oranında not alanların aldıkları nota, tam puanın %25’i oranında puan ilave edilir.

Sivil kaynak: Giriş koşulu olarak lise mezunu adayların ÖSS’yi kazanmış olmaları gerekir. Ön sağlık, Beden eğitimi ve Mülakat seçimlerinde herhangi bir öncelik tanınmaz. Başarı puanı için; lise mezunu adayların ÖSS puanlarına aldıkları puanların %30’u ilave edilir.

Şehit Sb./Astsb. Şahsi Tabancalarının Varislerine Devri

Tabancayı adına tescil ettirecek varis, K.K.K. lığına başvurarak menşei belgesi talebinde bulunur. Tabancayı alacak varis menşei belgesi ve diğer varislerden alacağı onaylı feragatname ile İl Emniyet Müdürlüğüne başvurur. Şehit personelin anne, baba, eş ve çocuklarına şehit durumunu belgelemeleri şartıyla İl Em.Md. lüklerince silah bulundurma ruhsatı verilir.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne Bağlı Yurtlardan Öncelikle Yararlanma

2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamına giren personelin çocukları, durumlarını belgelendirmeleri halinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait yurtlardan öncelikli olarak faydalandırılmaktadır. Bunun için sözü edilen Genel Müdürlüğün belirleyeceği tarihlerde müracaat etmeleri gerekmektedir.

Telsim "Onur Hat" Aboneliği

TELSİM A.Ş.Genel Müdürlüğü tarafından şehit personelin 1 nci derece yakınlarına (Anne, baba, eş, çocuk) hizmet amacıyla indirimli “Onur Hat” aboneliği verilmektedir. Bu uygulama ile aylık sabit ücretlerde % 50, görüşme ücretlerinde % 40 indirim uygulanmaktadır.

Geniş bilgi almak için Telsim Shop’lar ve Yetkili Satıcılara müracaat edilebilir.

Yükseköğrenim Katkı Paylarının Alınmaması

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerin ifası sırasında hayatlarını kaybederek şehit olan personelin geride kalan çocuklarından yüksek öğrenim kurumlarında öğrenim görenlerden yüksek öğretim katkı payları alınmamaktadır.

TSK Ali ÇETİNKAYA İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezinden Yararlanma

Balıkesir İli, Ayvalık İlçesinde dört yıldızlı bir otel konumunda olan, nefis manzaralı TSK.Ali ÇETİNKAYA İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi, şehit ailesine (eş/çocuk/anne/ baba) oniki ay boyunca hoşça vakit geçirilebilecekleri güzel bir tatil imkanı sunmaktadır.

Tesisten faydalanan şehit erbaş/er ailesinin (eş/çocuk/anne/baba) gidiş-dönüş yol paraları (otobüs/tren bilet ücreti veya özel aracıyla gelenlere şehirlerarası belediye rayici dikkate alınarak) ve tesisteki tabldot usulü yemek paraları (sabah/öğle/akşam) TSK.Mehmetçik Vakfı bütçesinden Rehabilitasyon Merkez K.lığınca karşılandığından, tesisten yararlanan şehit ailesine ücretsiz bir tatil geçirme imkanı sunulmaktadır. Tesisten faydalanmak için K.K.K.lığı Per.İşl.D. Bşk.lığı (Yücetepe/ANKARA) adresine dilekçe ile müracaat edilmesi gerekmektedir. (Dilekçe örnekleri As.Ş.Bşk.lığı ile en yakın Askeri Birlik K.lığından temin edilebilir.)

Meskende Tüketilen Elektrik Enerjisinde İndirim

Şehit ailesinin meskeninde (evinde) tükettiği elektrik enerjisine % 40’ı geçmeyen oranda mesken tarifesi indirimi uygulanmaktadır.

TSK Sosyal Tesislerinde İstifadede Otopark Ücreti Alınmaması

TSK.sosyal tesislerinden (Ordu Evi, Özel Eğitim Merkezleri, Askeri Gazino ve Diğer Kolaylık Tesislerinde) istifade eden şehit ailesinden otopark ücreti alınmamaktadır.

TSK Özel/Yerel Eğitim Merkezlerine Girişlerde Günübirlik Giriş Ücreti Alınmaması

Şehit subay, astsubayların anne, baba, eş ve refakatindeki çocukları, gelin ve damatlarından, TSK. bünyesindeki özel/yerel eğitim merkezlerine girişlerde günübirlik giriş ücreti alınmamaktadır.

ŞEHİTLERİN NAKLİ VE DEFNİNDE SORUMLULUKLAR

a. Birliğinin Yapacağı Faaliyetler:

1. Şehit haberini Şehit Personel Hakkında Bilgi Formundaki bilgilerle K.K.K. lığına ve defin yerindeki Garnizon Komutanlığına bildirmek,

2. Şehidin cenazesini uçak veya uygun vasıta ile refakatçi nezaretinde bayrağa sarılı vaziyette defin belgeleri ile defin yerine ulaştırmak.

b. Defin Yerindeki Komutanlığın Yapacağı Faaliyetler:

1. Aile ile temas sağlanarak, ailenin istekleri doğrultusunda askeri tören, dini tören ve şehitliğe/mezarlığa defnini sağlamak,

2. Şehit Tabutuna sarılı bayrağı bayrak kutusu içinde aileye teslim etmek,

3. Sonucu mesajla K.K.K. lığına ve Birliğine bildirmek,

4. Ailenin hazırlayacağı belgelere yardımcı olunarak K. K. Per. İşl. D. Bşk. lığına göndermek, haklarının tamamen tahakkukuna kadar aile ile irtibatı devam ettirmek.

ŞEHİTLİK
YIL 1983 SiiRT'iN ERUH iLCESi ,PKK DENiLEN TERÖR ÖRGÜTÜ SABAHA KARSI ERUH iLCESiNE BASKIN YAPARAK 33 MASUM KiSiNiN CANINI ALMISTIR.VE TERÖR ÖRGÜTÜ DIS GÜÇLERiNiN ETKiSiYLE TÜRKiYE'DEN TOPRAK iSTEMEYE BASLAMISTIR.SÖZDE KÜRDiSTANI KURMA HAYALLERi BU SADECE HAYAL DA KALIYOR TABiKi.1983 DEN 2006 YILINA KADAR PKK YA 35 BiN SEHiT VERDiK.

DEVLETiMiZiN VE ÜLKEMiZiN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜGÜ BEKASI iCiN VERMEYEDE HAZIRIZ.TABiKi TERÖRLE MÜCADELEDE HEM EKONOMiK OLARAK HEMDE ASKER POLiS VE SiViL OLARAK COK KAYBIMIZ OLMUSTUR.YÜCE TÜRK MiLLETi iCiN ÖNEMLi OLAN KUTSAL TOPRAKLARIMIZI KORUMAKTIR VE KORUYACAGIZDA SOYSUZLARDAN. TERÖRLE MÜCADELEDE EN BÜYÜK HAMLE APO DENEN SOYSUZUN YAKALANMASIDIR.YÜCE TÜRK MiLLETi APO DENEN SOYSUZ YAKALANINCA SEViNDi AMA BU SEViNC KISA SÜRDÜ NEDENMi CÜNKÜ O SOYSUZ SUANDA iMRALI TATiL KÖYÜNDE HAYATININ GERi KALAN BÖLÜMÜNÜ ORDA iCRA ETMEKTE O SOYSUZ ASILMADIGI SURECE SEHiT VE SEHiT AiLELERi RAHAT ETMEYECEK ASIN O iTi SOYSUZU,SEHiT VE SEHiT AiLERi RAHAT ETSiN GERCi O SOYSUZUN ASILDIGI URGAN BiLE DAVACA OLUR O KÖPEKTEN APODAN,APO DENEN SOYSUZ ASILIRSA AVRUPA BiRLiGiNE GiREMEYiZ iNSAN HAKLARI PEKi YA 33 BiN VATAN EVLADIMIZIN iNSAN HAKLARI NERDE KALDI BÖYLE GiRECEK AVRUPA BiRLiGiNE GiRMEYELiM DAHA iYi YÜCE TÜRK MiLLETiNiN TARiH BOYUNCA BASI DiK VE ONURLU OLMUSTUR.BU OSMANLI iMPARATORLUGUNDA DA BÖYLE iDi CUMHURiYET DÖNEMiNDEDE .TÜRKiYE EN iYi TÜRKiYE'DEN YÖNETiLiR TÜRKiYE'Yi EN iYi TÜRKLER YÖNETiR BU BÖYLE BiLiNE .ATES DÜSTÜGÜ YERi YAKIYOR .YÜCE TÜRK MiLLETi BU ATESi SÖNDÜRECEK GÜCTE VEDE SÖNDÜRECETiRDE.BiZiM YÜCE TÜRK MiLLETiNDEN iSTEDiGiMiZ SEHiT VE SEHiT AiLELERiNE SAHiP CIKILMASIDIR.BiZLER YILDA 2 VEYA 3 DEFA HATIRLANMAK iSTEMiYORUZ ODA DiNi VE RESMi BAYRAMLARDA HATIRLANIYOR.OYSA Ki SEHiT VE GAZiLERiMiZ DEVLETiMiZiN BEKASI iCiN CANLARINI VE BEDENLERiNDEN PARCA VERMiSLERDiR ÜLKEMiZ iCiN.. SEHiTLER VE SEHiT AiLELERi YALNIZ BIRAKILMISTIR.BiZLERi SADECE TÜRK SiLAHLI KUVVETLERi DESTEKLEMEKTEDiR VE HERZAMAN SEHiT AiLELERiNiN YANINDA OLMUSTUR TÜRK SiLAHLI KUVVETLERi.BiZ BUNDAN GURUR VE SEREF DUYUYORUZ.BiZiM TEK iSTEGiMiZ SEHiT VE SEHiT AiLELERi UNUTULMASIN VE SEHiTLERiMiZiN KANI YERDE KALMASIN.SEHiT AiLELERiNiN GÖZÜNDEKi YAS DiNSiN VE BiTSiN ARTIK.ASKER VURULUNCA DEGiL UNUTULUNCA ÖLÜR.BEN BURDAN SEHiT VE GAZi ANNELERiMiN BABALARIMIN O MUBAREK ELLERINDEN ÖPÜYORUM SAYGILARIMLA.

SEHiT ANNESİNİN MEKTUBU
MERHABA

Ben bir sehit annesiyim. Oglum PKK terör örgütü mensuplari ile Sasan ilçesi Baglarbasi mevkiinde girilen silahli çatismada sehit düstü.

Benim amacim kendimi acindirmak degil sadece sehit ailelerine verilen haklardan hiçbirine sahip degilim hiçbir dernege üye falan degilim hiç kimse bizi tanimiyor. Benim istegim beni tanimaniz ve sormaniz tek istegim bu.

Ben bu vatana zorluklarla büyüttügüm evladimi sehit verdim. Gerekirse bir oglum daha var onuda onuda vatana seveseve veririm.

Sözlerimi bitirmeden önce bende sehit annesiyim beni unutmayin sorun bana yeter baska istegim yok hepinize saygilarimi sunarim.

Alime ÇELIK - Pasinler / ERZURUM

Kendi Cenaze Namazini Kilan Şehitler !
OLUR MU, OLMAZ MI ? Demeyin.......

Babamım dostlarındandı. Dimdik yürüdü. Hani Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmemiş tipler vardır ya,
öyle biriydi. Ben çok küçüktüm, evimize misafir gelirdi. "Oğul" diye seslenirdi hep. Bağdaş kurmaz, diz çöker öyle
otururdu. Gaz lambası ışığında daha bir heybetli görünürdü gözüme. Hep bitip tükenmek bilmeyen harp hatıraları anlatırdı.
Çanakkale, Gazze, Kafkas cephelerini dolaşmış; Sakarya, Dumlupınar'da savaşmış. Ancak İzmir'in kurtuluşundan sonra
köyüne dönebilmişti. Anlattıklarında hep acı, kan, cefa vardı. Kolay mı kazanılmıştı bu vatan? Ölüm neydi ki?
Şerbet içmek kadar kolaydı. "Biz kendi cenaze namazımızı kendimiz kıldık Çanakkale'de !" derdi sık sık.
Olur muydu??

Kirte muharebeleri sırasında bölükler arka siperlerde hücum sıralarını beklemektedirler. Ön siperlerdekiler ileri fırlamış
boğuşuyorlar. Yüzbaşı hucum için emir bekliyor. Bütün asker süngü takmış siperden fırlamak için hazır. Sinirler gergin ! ...
Bütün dudaklar kıpır kıpır dualar okuyor, kelime-i şehadet getiriyor. Süre uzuyor. Yüzbaşı erlere sesleniyor...
"Yavrularım... Aslanlarım... Biraz sonra Cenab-ı Rabb'ül Alem'in huzuruna varacağız. Abdestsiz gitmeyelim... Haydi !
Tüfeklerimizin kabzalarına ellerimizi sürüp, hep beraber teyemmüm edelim..."
Teyemmüm edilir... Bekleme devam etmektedir. Biraz sonra Yüzbaşı;
" Çocuklarım... Sanıyorum biraz daha bekleyeceğiz... Önümüzde biraz daha zaman var. İleride arkadaşlarımız şehit oluyor.
Hem onlar için, hem de vakit varken, kendi cenaze namazımızı kendimiz kılalım..."

" Kabe Karşımızda... "

Arkadan Of'lu Ali çavuş bağırır. " ER KİŞİ NİYETİNE... "

O gün yapılan hücumda, kendi cenaze namazını kılan pek az kişi sağ kalabilmişti.

''Onlar Allah'a verdiği sözü tuttular....''
ÜSTEĞMEN ZAHİD'İN VASİYETİ•

“Bu günlerde her zamankinden daha önemli muharebelere gireceğiz. Bilirsin, her muharebeye giren ölmez. Fakat eğer ben ölürsem sakın gam yeme... Beni ve seni yaratan Allah bizi nasıl dünyada birbirimize nasib etti ise, benden şehitlik rütbesini esirgemediği taktirde, elbette, ruhlarımızı da birbirine kavuşturur. Vatan yolunda şehit olursam bana ne mutlu. Ancak, sana bir vasiyetim var:

Birincisi benim için katiyyen ağlama...

İkincisi, eşyamın listesi ilişikte. Bunları sat, ele geçecek paradan “mihr-i muaccel” ve “mihr-i müeccel” ini al, üst tarafı ile bana bir mevlüt okut. Eğer bunlar sana borcumu ödemezse hakkını helal et ve ilk gece aramızda geçen sözü unutma...”

Ayrıca mektubun içinden kırmızı kordelaya bağlı bir de saç demeti çıkar. Saçın tazeliği bunun mini mini bir yavrunun başından kesilmiş olduğunu göstermektedir.

İşte o zaman herkes Zahid’in evli olduğunu ve Nadide isminde de bir yavrusunun varlığını öğrenir. Çünkü Zahid Üsteğmen cepheye gelirken arkasında evlad ü iyal düşüncesini de bırakmıştır. Ve savaş boyunca ne izin isteyerek evine gitmeyi düşünmüş ne de o konuda iki çift laf etmiştir.

Zahid, 09 Ocak 1916’da şehit olur.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinden Üsteğmen Zahid, Aziziye ilçesinin Kılıç Mehmet Bey köyünden Ahmet Efendi’nin kızı , eşi Hanife Hanım’a yazdığı ve vasiyetini bildirdiği mektubunu şu cümle ile bitirir:

“Bu vasiyetimi aldığınız zaman yüksek sesle ağlamanıza razı değilim.”
BİR MECİD•

Büyük bir sargı yeri, Kocadere köyü`nde. Kimi Urfa` lı, kimi Bosna` lı ,kimi Sivas` lı, kimi Halep`li çok sayıda yaralı sargı yerinde. Lapseki'nin Beybaş Köyü'nden içlerinden biri de... Ve ağır yaralı. Zor nefes alıp vermekte. Son gayretiyle birlikte, komutanın elbisesine yapışır. Kelimeler dudaklarından tane tane dökülür:''Ölme ihtimalim çok fazla...Ben bir pusula yazdım...Arkadaşıma ulaştırın kumandanım...'' Derin bir nefes alıp yutkunduktan sonra devam eder konuşmaya:''Ben ...Ben, köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşı'dan 1 mecid borç aldıydım.Kendisini göremedim.Belki ölebilirim.Ölürsem söyleyin, hakkını helal etsin...''

''Sen merak etme evladım'' der komutanı.Derken de Mehmetçiğimizin kan kırmızıya boyanmış alnının bir baba şefkati ile okşamaktadır.Mehmetçik, vatanı, milleti için döktüğü kanının son damlasını da akıtıp, komutanının kollarında şehitliğe ermek üzeredir ki, son nefesinde bir kez daha yineler:''Ben ölürsem söyleyin hakkını helal etsin.'' Ve can verir.

Kocadere Köyü'nde ki büyük sargı yerine birbiri peşisıra yaralı Mehmetçikler gelmekte.Çoğu zaten şehit düşmüş, daha ulaşamadan sargı yerine...Kalanların çoğu da can veriyor sargı yerinde.Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler hemen komutana ulaştırılıyor, kayıtlara geçsin diye.

Yine öyle emanetlerden ikisi komutanın ellerinde.Biri bir künye, öteki de bir pusula. Komutanın bakışları bu kutsal emanetlerde;Gözleri yaş içinde. Künye de yazılı isim:''Lapsekili İbrahim Onbaşı''. Pusula da yazılı not:''Ben Beybaş Köyü'nden arkadaşım Halil'e, 1 MECİD borç verdiydim.Kendisi beni göremedi.Biraz sonra taaruza kalkacağız.Belki ben dönemem.Arkadaşıma söyleyin, ben hakkımı helal ettim.''
Zengin Şehit Olmaz Bre Gafiller

Zengin şehit olmaz parası vardır
Ankara oturan dayısı vardır
Nasıl desem dostum ayısı vardır
Zengin şehit olmaz bre gafiller

Bunların oğlu yok kız diye besler
Ulus'ta.Levent'te küpeyle gezer
Altında mersedes koruma ister
Zengin şehit olmaz bre gafiller

Ne vatanı ne milleti tanıtmadılar
Ne askerlik ne Şehitlik nasıl bilsinler
Birde onlardan olsa da görsünler